Jan Starke pakt zilver bij Open DCT damtoernooi in Twijzelerheide

Foto: Geert Lubberink

OUDE PEKELA, TWIJZELERHEIDE – Jan Starke uit Oude Pekela heeft zilver bij het Open DCT damtoernooi in Twijzelerheide gewonnen.

Zaterdag 10 februari vond in Dorpshuis “De Jister” in Twijzelerheide het Open damtoernooi DCT Twijzelerheide 2024 plaats. De plaatselijke damclub mocht ’s morgens 64 dammers, uit overwegend Friesland, verwelkomen, die 7 ronden “Zwitsers systeem” afwerkten onder een speeltempo van 25 minuten per speler/partij. Kampioen werd GMI Jean Marc Ndjofang uit Kameroen, 13 punten uit 7 partijen. Hiermee prolongeerde Jean Marc zijn titel van vorig jaar. Goede tweede werd Leopold Sekongo MI uit Ivoorkust, 12 punten en spelend bij “Dammers uit Oost” in Doetinchem. De 64 deelnemers waren overigens virtueel ondergebracht in 3 ratinggroepen, grofweg de A groep boven 1100 ratingpunten, groep B van 900 tot 1100 punten en de C-groep tot 900 KNDB ratingpunten.

Oost-Groningen
Regio Oost-Groningen was hierbij vertegenwoordigd met Jilje Scheeringa uit Finsterwolde en Jan Starke uit Oude Pekela. Deze “ambassadeurs” uit Oost-Groningen wisten met hun deelname de damsport te promoten. Jilje en Jan kwamen beide uit in de C-groep tot 900 ratingpunten, waar Jilje de 12e plaats bezette met 4 punten. Jan Starke legde met 6 punten uit 7 partijen beslag op een uitstekende 2e plaats en mocht uit handen van Hans van Dijk de daarbij behorende prijs in ontvangst nemen. Zowaar een puike prestatie.

Fries kampioen
Het daaraan gekoppelde Fries kampioenschap dammen werd gewonnen door Taeke Kooistra MF spelend voor Damcombinatie Fryslân uit Leeuwarden, dat in de ereklasse van de Nationale Clubcompetitie uitkomt. Taeke kwam tot 11 punten en bezette met deze prestatie de 3e plaats in het totaalklassement.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.