Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer

Foto is ingezonden

NIEUWE PEKELA – Een speeltuin voor en door kinderen, een speeltuin waar iedereen blij van wordt. Die komt bij het Heeresmeer in Nieuwe Pekela. Deze zogeheten speel- en beweegplek is voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Het bijzondere is dat kinderen mogen meepraten hoe deze speelplek eruit gaat zien. In april organiseert de gemeente een bijeenkomst voor de jeugdige Nijpekelders om hun wensen op te halen.

Het ontwerp van de speeltuin moet wel aan bepaalde regels van de gemeente voldoen. Het moet goed aansluiten bij de omgeving van het Heeresmeer en er mogen alleen passende natuurlijke materialen worden gebruikt. Ook moet het uitzicht op het Heeresmeer behouden blijven.

In aanloop naar de aanleg van de speeltuin hebben omwonenden en andere inwoners van Nieuwe Pekela ook inspraak in de plannen.

Burgemeester Jaap Kuin is alvast enthousiast: ‘Dit wordt een geweldige toevoeging voor het Heeresmeer en voor heel Nieuwe Pekela. Kinderen kunnen zich uitleven met zand en water en naar hartenlust klimmen en klauteren. Het wordt veel meer dan zomaar een plek om te spelen..’

De bedoeling is dat er komend najaar voor het eerst gespeeld kan worden in de speeltuin aan het Heeresmeer.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.