Trendy wanddecoratie voor kinderkamers

Bij de inrichting van kinderkamers hoort een trendy muurdecoratie! Belangrijke trends zijn de natuur en ronde vormen. Ook een donkere accentkleur gebruiken naast zachte pasteltinten is helemaal hip. Qua wanddecoratie blijven afbeeldingen van regenbogen en vrolijke teksten ook erg trendy.

Hippe schilderijen voor jongens en meisjes
Door een vrolijk schilderij fleur je een kinderkamer helemaal op. De meeste meisjes en jongens houden van kleurige afbeeldingen, bijvoorbeeld van lieve dieren uit de jungle. Het kunnen plaatjes zijn die zo uit een prentenboek komen, zoals een koddig aapje of een schattig konijntje. Een schilderij kinderkamer bestel je eenvoudig online. Er zijn momenteel verschillende dragers mogelijk voor de bedrukking met een illustratie. Je kunt kiezen voor een traditionele uitvoering op canvas, maar een bedrukte plaat van plexiglas of aluminium heeft een wat strakkere uitstraling.

Decoreren met lieve en stoere muurstickers
De muren van een kinderkamer krijgen ook een mooie uitstraling door ze te voorzien van muurstickers. De stickers zijn in vele maten en vormen te koop. Ze zijn zelfklevend dus heel eenvoudig op een vlakke ondergrond aan te brengen. Het is mogelijk om verschillende exemplaren met elkaar te combineren. Gebruik bijvoorbeeld een grote muursticker kinderkamer met twee kleinere wandstickers. Denk aan een leuke compositie met een afbeelding van een tijger, een vos en een leeuw. Of wat dacht je van een collage met verschillende regenbogen van dezelfde grootte? Plak er vier op een rij naast elkaar of onder elkaar. Gebruik je fantasie en wees creatief. Er zijn talloze ontwerpen met stoere en lieve afbeeldingen verkrijgbaar. Voor iedereen is er kortom wel wat bij.

Muurcirkels: belangrijke trend
Het gebruik van muurcirkels in kinderkamers is erg hot momenteel. Ga voor vrolijke designs met allerlei stippen of snoezige beesten. Een groot exemplaar dat bedrukt is met bijvoorbeeld een slapende giraf geeft een heerlijke rustige sfeer aan de slaapkamer van je kind. Zo’n mooie muurcirkel kinderkamer sluit perfect aan bij de trends van de ronde vormen en de natuur. In het aanbod vind je schattige ontwerpen met de favoriete dieren van je kinderen, zoals katten, paarden en beren.

Moderne zeshoekige panelen
Zoek je een moderne en opvallende decoratie voor de muur van de kinderkamer? Ga dan voor een paneel in de vorm van een hexagon oftewel een zeshoek. Dit heeft een strakke uitstraling en is toch speels. Zeker als je kiest voor een afbeelding die over meerdere panelen is verspreid. Voorbeelden zijn prints op tien tegels van een lief draakje, een brave ridder of een heerlijk ijsje. Ook exemplaren met een leuke tekst, zoals ‘Born to be free’ zijn erg hip.

Wandversiering met de naam van je kind
Wat ook erg leuk blijft is wanddecoratie met de naam van je kind. Dit is vele manieren te realiseren. Bestel bijvoorbeeld plaatjes met losse letters. Dit is overigens erg leuk als cadeautje als er pas een baby geboren is. Er zijn hele mooie decoratieve exemplaren leverbaar met vrolijke smoeltjes. Wie zo de naam van de kleine ziet staan krijgt spontaan een glimlach op zijn of haar gezicht.

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.