Wat is de werkgelegenheid voor ICT in Groningen?

De spanning op de ICT-arbeidsmarkt wordt steeds krapper. Overal in Nederland hebben bedrijven moeite met het vinden van mensen, zo ook in Groningen. De vraag naar ICT’ers is groot, maar het aanbod is klein. Toch hebben werkgevers best wel wat eisen waar de ICT’ers aan moeten voldoen. Ze willen het liefste werknemers die de Nederlandse taal kunnen beheersen en zijn meer geïnteresseerd in ervaren professionals. De krapte neemt alleen maar toe en daardoor hebben werkgevers niet altijd iets te eisen. De druk op het werven van personeel zal eerder toenemen dan dat het gaat afnemen. Ben je benieuwd wat de werkgelegenheid voor ICT in Groningen is? Wij vertellen het hier. 

Wat is ICT precies? 
ICT betekent Informatie en Communicatie Technologie. Het gaat hier over het gebruik van netwerken, printers, computers, telefoons en meer. Alle apparatuur binnen organisaties behoren bij ICT. Alles bij elkaar wordt ook wel ICT-systeem of informatiesysteem genoemd. Vind je het leuk om te ontwikkelen en beheren van allerlei databases? Kijk dan eens naar de ICT vacatures en wie weet zit er voor jou iets tussen. Voor bedrijven is ICT essentieel, een groot deel van de communicatie loopt namelijk elektronisch. Een goede ICT-infrastructuur en apparaten zijn onmisbaar en worden dus steeds belangrijker. 

De stad Groningen
Groningen staat bekend om zijn gezellige binnenstad en prachtige monumenten. Veel mensen kennen Groningen ook wel als studentenstad, het geeft een gezellige sfeer. ICT beroepen zijn de afgelopen jaar toegenomen. In de sector ICT is thuiswerken een optie en dat zorgt voor gemak. Veel studenten kiezen voor de ICT-opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het is de jongste stad van Nederland omdat 1 op de 4 inwoners student is. De Rijksuniversiteit Groningen is een internationale universiteit en daarom komen er ook veel studenten uit verschillende landen. Ga je hbo doen dan kun je kiezen voor de Hanzehogeschool Groningen, hier zijn 70 verschillende opleidingen. 

ICT en innovatie
Vind je het leuk om creatief bezig te zijn met ICT en te achterhalen wat de mogelijkheden zijn tot nieuwe ideeën? Er zijn veel organisaties die subsidies geven voor innovatieve concepten om zo vernieuwing in de technologie te stimuleren. De subsidiemogelijkheden worden in kaart gebracht en daardoor kan er veel ontwikkeld worden op het ICT-gebied. Ga samen met een team samenzitten om te kijken wat jullie kunnen bereiken. 

Kortom, niet alleen in Groningen, maar in heel Nederland is er veel werk te vinden op het gebied van ICT. Wil je in een leuke stad wonen en werken als ICT’er? Kies dan voor het prachtige Groningen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.